• Grupa PINO
  • Prv.pl
  • Patrz.pl
  • Jpg.pl
  • Blogi.pl
  • Slajdzik.pl
  • Tujest.pl
  • Moblo.pl
  • Jak.pl
  • Logowanie
  • Rejestracja

Porady kuchenne

Porady kuchenne

Strony

  • Strona główna
  • Księga gości

Amerykańskie naleśniki z jabłkami przepis...

Składniki
ilość porcji: 8 

4 jajka 750 ml mleka szczypta soli 80 g cukru 400 g lekkiej mąki pełnoziarnistej (lub zwykłej mąki pszennej) 2-3 jabłka, obrane i pokrojone w cienkie słupki masło do smażenia cukier puder do dekoracji (opcjonalnie)

Sposób przygotowania
Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

Jajka, mleko, sól, cukier i mąkę zmiksować na gładkie ciasto. Dodać pokrojone jabłka. W średniej patelni rozgrzać nieco masła na średnim ogniu i wlać około 4 łyżki ciasta. Obracać patelnią, żeby ciasto rozlało się równomiernie. Smażyć na średnim lub dużym ogniu aż brzegi zaczną się rumienić i obsychać. Odwrócić naleśnik za pomocą dużej przykrywki lub łopatką i smażyć na drugiej stronie na złoty kolor. Trzymać usmażone naleśniki w cieple. Powtórzyć procedurę z pozostałym ciastem. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
09 kwietnia 2020   Dodaj komentarz
Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz

Michaloka | Blogi