Przepis na Pulchne racuchy z jabłkami
Składniki
ilość porcji: 4
1/2 l mleka
2 jajka
2 szklanki (250 g) mąki pszennej
1 łyżka cukru
1 łyżeczka cynamonu
1 szczypta soli
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
2 duże jabłka
olej do smażenia
Sposób przygotowania
Przygotowanie: 10min. › Gotowanie: 15min. › Gotowe w: 25min.
Jabłka obrać i pokroić w plasterki.
Pozostałe składniki zmiksować w dużej misce, na koniec dodać jabłka i wymieszać całość. Uwaga: ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany.
Smażyć na złoto na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości oleju.
Mililitry, szklanki, łyżki...
Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.
Dodaj komentarz