• Grupa PINO
  • Prv.pl
  • Patrz.pl
  • Jpg.pl
  • Blogi.pl
  • Slajdzik.pl
  • Tujest.pl
  • Moblo.pl
  • Jak.pl
  • Logowanie
  • Rejestracja

Porady kuchenne

Porady kuchenne

Strony

  • Strona główna
  • Księga gości

Przepis na Pulchne racuchy z jabłkami

Składniki
ilość porcji: 4 

1/2 l mleka 2 jajka 2 szklanki (250 g) mąki pszennej 1 łyżka cukru 1 łyżeczka cynamonu 1 szczypta soli 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 duże jabłka olej do smażenia

Sposób przygotowania
Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

Jabłka obrać i pokroić w plasterki. Pozostałe składniki zmiksować w dużej misce, na koniec dodać jabłka i wymieszać całość. Uwaga: ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Smażyć na złoto na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości oleju.

Mililitry, szklanki, łyżki...

Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

09 kwietnia 2020   Dodaj komentarz
Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz

Michaloka | Blogi