• Grupa PINO
  • Prv.pl
  • Patrz.pl
  • Jpg.pl
  • Blogi.pl
  • Slajdzik.pl
  • Tujest.pl
  • Moblo.pl
  • Jak.pl
  • Logowanie
  • Rejestracja

Porady kuchenne

Porady kuchenne

Strony

  • Strona główna
  • Księga gości

Przepis na pyszną kapustę duszoną

Jest to ulubiona potrawa naszej rodziny. Zrobiła ją dla mnie teściowa, gdy ją odwiedziłam w zeszłym roku. Można ją podawać na przykład z ryżem.

 
 

Składniki
ilość porcji: 4 

55 g masła 2 cebule, posiekane 1 łodyga selera naciowego, posiekana 2 ząbki czosnku 1 średnia główka kapusty, grubo poszatkowanej 1 puszka (400 g) duszonych pomidorów wraz z sokiem sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania
Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  Gotowe w: 55min. 

Roztopić masło w dużym rondlu na średnim ogniu. Dodać cebulę, seler i czosnek i podsmażać przez 3 do 5 minut, aż cebula się zeszkli. Dodać kapustę i wymieszać, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut. Wlać pomidory i doprawić solą i pieprzem do smaku. Gotować pod przykryciem na średnim ogniu przez 30 do 40 minut, aż kapusta będzie miękka.
08 kwietnia 2020   Dodaj komentarz
Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz

Michaloka | Blogi