Przepis na pyszne klasyczne leczo
Sekret aromatycznego leczo? To proste: dużo cebuli, dużo papryki i smaczna kiełbasa. Ja używam surowej polskiej lub frankfurterek, bo dają najlepszy aromat bez nadmiaru tłuszczu. Zawsze można ugotować więcej i zamrozić - smakuje świetnie!
Składniki
ilość porcji: 6
3 cebule
2 papryki czerwone
1 papryka zielona
1 papryka żółta
olej lub oliwa do smażenia
6 frankfurterek lub 3 kiełbasy, np. surowe polskie
1 puszka pomidorów krojonych bez skórki
1 łyżka koncentratu pomidorowego
2 ząbki czosnku
2 łyżki pikantnego keczupu
1 łyżka czerwonej słodkiej papryki
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Przygotowanie: 10min. › Gotowanie: 45min. › Gotowe w: 55min.





Zobacz więcej przepisów na https://cityon.pl/blog
Dodaj komentarz